Gladkodlaki prinašalci me spremljajo že od leta 1996.

Prva družinska članica je bila Šota Tohočinska. Ljubezen do gladkodlakih prinašalcev je pripeljala v moje srce in jo vanj zaklenila. Pripomogla je k mojemu znanju iz kinologije, vpeljala me je v poznavanje pasme, spoznala sem drobne skrivnosti značaja in popeljala me je v svet razstav. Radovednost in entuziazem sta me vodila, da sem raziskovala zgodovino pasme, se izobraževala o pasmi in njenem zdravju, sledila populaciji gladkodlakih prinašalcev in se udeleževala različnih aktivnosti. To me navdušuje še danes, kar se mi zdi zelo pomembno za svetlo prihodnost pasme.

Začetki vzreje L’ Amai

Med iskanjem primerne psičke za nadaljnjo vzrejo v Sloveniji sem spoznala vzrediteljico Leno Hägglund iz psarne O’Flanagan iz Švedske. Lena se z gladkodlakimi prinašalci ukvarja že od leta 1972 in vzredila je številne šampione, ki so uspešni po celem svetu. Lena je moja učiteljica in idol v svetu gladkodlakih prinašalcev.

Lahko rečem, da se je L’ Amai pot začela s črno skandinavsko lepotico Shiwo s plemenitim imenom: O’Flanagan Too Good To Be True. S Shiwo sva dosegali nedosegljivo, dala mi je ogromno in čas z njo je prehitro minil. Danes se zdi vse kot čudovite sanje, ki odzvanjajo glas njenega imena: ˝Predobra, da bi bilo res!˝.

Leto kasneje se je Shiwi pridružila še navihana in razigrana LeeLoo: O’Flanagan Råkar I Klistret. Shiwa in LeeLoo sta naš temelj vzreje. Le na dobrih temeljih in z natančnim delom je vzreja lahko trdno zasnovana in uspešna, zato si to linijo močno želim obdržati.

Legla psarne L’ Amai lahko spremljate s klikom na povezavo.

Prvo L’ Amai leglo nas je razveselilo leta 2009, s prikupnimi sedmimi palčki. Naslednja so sledila kmalu za tem.
Veseli in ponosni smo na L’ Amai pse. Uspešno dosegajo odlične rezultate tako na razstavah kot tudi pri delu. Naše ime zastopajo v Sloveniji in tujini (Anglija, Nemčija, Nizozemska, Turčija).

Več o razstavnih in delovnih uspehih lahko vidite s klikom na povezavo.

L’ Amai se zavzema za vzrejo zdravih, stabilnih, tipičnih predstavnikov pasme s primernim značajem, družabno osebnostjo in dobrimi delovnimi sposobnostmi. Na vzrejo gledam celostno in ne vzrejam le za en določen cilj ali namen. Gladkodlaki prinašalec je popoln večnamenski pes. Psi L’ Amai vzreje se udeležujejo poslušnosti, lova, razstav, agilityja in vsekakor so odlični družinski psi in psi spremljevalci. Zastopani so tudi kot terapevtski psi, psi pomočniki, za iskanje in reševanje pogrešanih oseb.
Vsako leglo je skrbno in premišljeno načrtovano ob upoštevanju kakovosti, zdravja in zdravstvenih dovoljenj, rodovnika in tudi dosežkov obeh staršev in prednikov. Kombinacija je izbrana le v katero verjamem in jo želim obdržati za nadaljnjo vzrejo.
L’ Amai legla so občasna, predvsem zato, da izpolnim lastne zahteve psarne za dobrobit pasme in ne, da bi ustregla zahtevam ‘trga’. Bodočim lastnikom pomagam pri izbiri primernega mladička zanje glede na življenjski slog in želje. Ko postanete član družine L’ Amai, vam nudim pomoč in podporo v celotnem kužkovem življenju. Svetujem in spodbujam k uspehu in srečnemu življenju s svojim novim psom.
Spoznala sem, da psi žal niso nikoli dovolj dolgo z nami, zato mi je zelo pomembno spremljati starost, ki jo dosegajo gladkodlaki prinašalci. Želim si, da bi vsi lahko doživeli sive dlačice na gobčku in nas razveseljevali pozno v starost.

L’ Amai: psarna vedno srečnih gladkodlakih prinašalcev

Po opisu ste lahko zasledili, da pri vzreji govorim v množini. Čeprav je v osnovi moje delo, je kljub temu to naša skupna pot. Pri vzreji mi pomaga ogromno ljudi in vsi skupaj smo celotna slika psarne L’ Amai. Spletlo se je veliko prijateljstev za kar sem vsem iskreno hvaležna. Posebna zahvala gre posebnim ljudem brez katerih mi ne bi uspelo. Vzrediteljici Leni Hägglund iz Švedske in vsem njenim prijateljem, za čudovite pse, da mi je zaupala in prepustila čudoviti psički, mi s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pomaga z nasveti in z menoj prijazno deli svoje znanje. Vsem lastnikom in vzrediteljem, da so mi dovolili paritve s čudovitimi samci. Vsem odličnim lastnikom naših psov za zaupanje, lepo skrb in tople, ljubeče domove. Mojim Zlatim solastnikom, da mi omogočate vzrejo v največji meri primerno za življenje gladkodlakih prinašalcev, da jih imate radi in z ljubeznijo skrbite zanje. Veterinarjem za skrb za zdravje naših gladkodlakih prinašalcev, nasvete in pomoč, ko je potrebna. Fotografom, predvsem Iztoku Noču za čudovite fotografije, ki za vedno ohranjajo nepozabne spomine naših psov. Vsem domačim in posameznikom oziroma skupinam, ki mi tako ali drugače pomagate, verjamete vame, me podpirate, bodrite, iskreno delite nasvete in z mano trenirate.

Hvala vam!
Zapisala Eva Krizmanič, L’ Amai


Lamai Flat coated retiervers