STANDARDDelo

Izberite leto: 2015&2014 | 2013 | 2012&2011 | 2010 | 2008 | 2007

Leto 2008

Lovska tekma, CACT Umag, (HR), 22.11.2008
Organizator: K.D.Istarski Gonič, Buje
Željko Žilnik, Petar Klarić, Erminio Jurišević

O'Flanagan Too Good To Be True - 2. ocenjevalni razred in odlično 3. MESTO

Udeležili smo se CACT Umag na Hrvaškem. Tekma je bila odlična in izkazalo se je, da smo bili dobro pripravljeni. Shiwa je uživala v delu in je odlično izvajala vaje. Najprej vaja vodljivosti, kjer je ubogljivo hodila ob meni, nato pa mirno sedela in sama čakala na prostoru medtem, ko so lovci preganjali divjad s streljanjem. Pri vajah prinašanja je odlično uporabljala svoj nos. Vaji vlečke zajca in fazana je super izdelala. Po sledi je brez usmerjanja prišla takoj do iskane divjadi. Ravno tako je zelo hitro našla divjad pri prostem iskanju.
Presenetila naju je vaja pregona žive race v vodi, kjer naj bi pes živo raco pregnal in, če bi imel priložnost tudi prinesel. Na žalost s Shiwo te vaje nisva poznali, je nisva dobro opravili (nikoli še ni preganjala živih živali in jih napadala) in sva se ravno zaradi te vaje žal uvrstili le na tretje mesto.
Dobra organizacija in številne pohvale sodnikov in navzočih so tretjemu mestu dodale še večji sijaj.

Working Test, Pillersee (A), 20.09.2008
Oliver Kiraly (H), Stefania Martinoli (I), Gaynor Bailey (GB), Gaynor Bailey (GB)

O'Flanagan Too Good To Be True

Odpravili smo se na working test na Tirolsko, Pillersee.
V našem razredu je bilo 16 psov. Teren in vaje so bile kar zahtevne in tokrat je uspelo uspešno opraviti vse vaje le šestim.
S Shiwinim delom sem zopet zelo zadovoljna. Spodrsnilo nama je le pri zadnji vaji, kjer je Shiwa po drugem strelu, brez ukaza prinesla aport. Kljub temu menim, da sva se s Shiwo odlično izkazali. Za izpopolnitev potrebujeva nekoliko več treninga, kar na žalost tokrat ni bilo dovolj časa.

Ta working test je bila zopet čudovita izkušnja zame in enkraten trening za Shiwo, kjer sva se obe veliko naučili. Predvsem od super sodniških komentarjev, ki so bili namenjeni mojemu načinu dela. Sedaj bova lažje nadgradili najino znanje.

Working Test, Kärnten (A), 04.05.2008
Heike Klieber (A), John Stubbs (GB), John Castle (GB), Leslie McLean (GB), Vic Olner (GB)

O'Flanagan Too Good To Be True- Čudovito 3. MESTO

Obiskali smo svoj prvi 'working test' in preživeli čudovit, sončen in uspešen dan.
Prijavljenih je bilo 25 psov. Imeli smo pet različnih vaj oziroma nalog, različnih zahtevnosti in na različnih terenih. Testi prinašanja so se odvijali na travniku, v gozdu, v kombinaciji travnika in gozda ter test prinašanja iz vode.
S Shiwinim delom sem izjemno zadovoljna. Izkazala se je kot zelo pridna, ubogljiva, poslušna in vodljiva psička. Zaradi izenačenosti se je po dodatni nalogi uvrstila na tretje mesto. Za prvo uvrščenima je zaostala le za točko!!!
Nedeljski working test mi je dal ponoven zagon in komaj čakam nove aktivnosti s svojimi psi.

Velika zahvala gre tudi Tatjani Jank in celotni ekipi KD Orf za podporo, treninge in dobro družbo!!

Izberite leto: 2015&2014 | 2013 | 2012&2011 | 2010 | 2008 | 2007