STANDARDNekaj besed o psarni L' Amai

Psarna L' Amai je v tesni povezavi z mojim življenjem, mojo ljubeznijo do psov in pasme gladkodlaki prinašalec, zato vam bom nekaj besed povedala tudi o sebi.
Torej lahko rečemo, da se je zgodovina psarne L' Amai začela že od mojih otroških let. Ljubezen do živali in narave je rasla in rasla, prav tako pa tudi želja po pasjem prijatelju.

Prvo globoko prijateljsko vez s psom sem začutila s sosedovim angleškim koker španjelom, po imenu Mičko.

Kljub njegovi potepuški žilici, me na sprehodih ni spustil izpred oči, njegovo trmoglavost sem uspešno zatirala in ga naučila neverjetno veliko trikov. Še njegova lastnica je bila nad najinim prijateljstvom navdušena! Mičku se gre zahvaliti, da sem začela spoznavati pasjo govorico, pasjo učljivost, da sem stopila v stik s pasjo vzgojo, socializacijo, pasjim treniranjem, skratka, da je moj korak še bolj začel stopati vzporedno s psi.

Prvi pasji družinski član je bila ob enem tudi naša prva gladkodlaka prinašalka Šota Tohočinska, ki smo jo dobili leta 1996. Ona je bila tista, ki je ljubezen do gladkodlakih prinašalcev pripeljala v moje srce in jo vanj tudi zaklenila. Bila je tista, ki je pripomogla k mojemu znanju iz kinologije. Pasma mi je dala s Šoto ogromno in z njo sem pasmo tudi dodobra spoznala. Zato sem se odločila, da tokrat jaz naredim nekaj za pasmo.

Stopila sem korak naprej in poiskala primerno psičko za nadaljnjo vzrejo v Sloveniji.
Lahko bi rekla, da se je L' Amai-jeva pot začela s Shiwo, črno skandinavsko lepotico, s plemenitim imenom: O'Flanagan Too Good To Be True.

Shiwi se je leta 2007 pridružila še navihana in razigrana LeeLoo: O'Flanagan Råkar I Klistret. Velika zahvala gre gospe Leni Hägglund (s psarne O'Flanagan), ki mi je zaupala, mi prepustila čudoviti psički ter mi s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pomaga pri nadaljnji vzgoji, šolanju in vzreji.


Prvo L' Amai leglo nas je razveselilo leta 2009, s prikupnimi sedmimi palčki (Legla psarne L' Amai).

Vsa ta leta in še danes se izobražujem, sledim populaciji gladkodlakih prinašalcev in se udeležujem različnih aktivnosti. Naši psi uspešno dosegajo odlične rezultate tako na razstavah kot tudi pri delu, v Sloveniji in tujini.
L' Amai Lindy Hop in L' Amai Texas Tommy Swing nas uspešno zastopata v Angliji, (psarna Gemswin), L' Amai Two Step pa v Nemčiji (psarna MiCava).


Veseli in ponosni smo tudi na vse naše razstavne šampione:
- MULTI CH, Int. CH, CH J. SLO, CH J. CRO, CH SLO, CH A, CH CRO, CH H
O' Flanagan Too Good To Be True
- CH J. SLO O'Flanagan Råkar I Klistret
- CH J. H, CH J. CRO, CH J. SLO, CH CRO, CH SLO L' Amai Sweety Tweety
- CH J. CRO, CH J. SLO L' Amai Love To Dance
- CH J. SLO L' Amai Sunny Hunny

Več o razstavah na povezavi: razstave in več o vzrejnih uspehih.

Kot tudi na vse delovne dosežke:
- PNZ, LPR, TPR, Working test: O' Flanagan Too Good To Be True
- R.CACIT, R.CACT: L' Amai Sweety Tweety
- PNZ: O'Flanagan Råkar I Klistret, L' Amai Love To Dance, L' Amai Limbo, L' Amai Lambada, L' Amai Theatre Jazz
- IRP-R/1, izpit iskanja v ruševini 1.stopnje, IRP-PO/1 – Izpit iskanja pogrešanih oseb 1.stopnje: L' Amai Shoobee Doo

Več o delovnih uspehih na povezavi: delo in več o vzrejnih uspehih.

V tem kratkem povzetku še veliko dogodkov in doživetev psarne L' Amai ni napisanih, zato vljudno vabljeni po straneh psarne L' Amai, da izveste še več. V kolikor želite slišati kaj iz prve roke, lepo dobrodošli, da nas kontaktirate:

L' Amai: psarna vedno srečnih gladkodlakih prinašalcev


Zahvale:
Posebna zahvala gre še posebnim ljudem brez katerih nam ne bi uspelo. Vzrediteljici Leni Hägglund iz Švedske in vsem njenim prijateljem, za čudovite pse, vso pomoč, podporo in nasvete. Vsem vzrediteljem, da so nam dovolili paritve s čudovitimi samci. Vsem odličnim lastnikom naših psov za lepo skrb in tople ter ljubeče domove. Mojim Zlatim solastnikom, da mi omogočajo vzrejo v največji meri primerno za življenje gladkodlakih prinašalcev, da jih imate radi in z ljubeznijo skrbite zanje. Vsem posameznikom in skupinam, ki mi tako ali drugače pomagate, me podpirate, iskreno delite nasvete in z nami trenirate.
Hvala vam!

Obiščite nas tudi na: